Sådan finder du den billigste erhvervskonto til din virksomhed


Det kan være meget problematisk at finde en firmakonto (også kaldet erhvervskonto) i Danmark, hvis du er ny iværksætter. Egentlig er det ikke svært at finde en bestemt, men det er svært at finde den rette – og en du rent faktisk bliver godkendt til. Mange iværksættere klager i dag over, at det er “umuligt” at få en erhvervskonto til eksempelvis deres ApS. Det behøver dog ikke at være sådan. Læs med og find ud af, hvordan du finder en billig erhvervskonto til din virksomhed.

Start med det store overblik

Når man skal sammenligne ting, er det altid godt med et overblik. Tidligere var der ikke noget overblik over erhvervskonti i Danmark, men hjemmesiden ErhvervskontoPris.dk har lavet en sammenligning af priser på erhvervskonti i Danmark. Deres konklusion er, at der er rigtig store forskelle på priserne.

 

Det kan koste alt fra 0 til 5000 kroner i oprettelse for en erhvervskonto i en dansk bank.

 

Det kan koste alt fra 0 til 300 kroner om måneden for kort og andre ydelser i en dansk bank.

 

Hvis ovenstående lyder som meget høje gebyrer, så har du helt ret. Det er nemlig ikke alle iværksættere, der har råd til at give så mange penge ud på gebyrer, lige når de har startet en virksomhed. Forestil dig at stifte et ApS med 40.000 kroner i selskabskapital, og så efter du har betalt advokater og bankfolk, har du kun 30.000 kroner tilbage at drive forretning med.

Individuel forhandling

Det er ikke normalt at forhandle i Danmark, men baseret på andre folks erfaringer, har ovenstående hjemmeside fundet ud af, at det rent faktisk er muligt at forhandle om prisen på en erhvervskonto (oprettelse, månedlige gebyrer eller begge dele) i danske banker. Du er i en meget god position til at forhandle om prisen, hvis du allerede er kunde i banken. Din position er meget bedre, hvis du har realkreditlån eller andre lån i den bank.

 

De vil gerne beholde dig som kunde, hvorfor de i visse tilfælde lader dig få en gratis erhvervskonto eller meget lave gebyrer. Prøv at kontakte din bank og se, hvad der sker. Det koster ikke noget at spørge, og du kan kun blive positivt overrasket.

Kig på udenlandske konti

Et par personer har opdaget, at det er muligt at anvende en udenlandsk konto som erhvervskonto og samtidig have den som NemKonto. Dette skyldes, at man nu kan sende en blanket til NemKonto og få den skiftet til den udenlandske konto.

 

Det er ikke andet end gode nyheder for danske iværksættere, fordi man kan få en gratis eller ekstremt billig erhvervskonto i udlandet. Eksempler på udbydere er Revolut, Wise og N26. Disse eksempler indgår også i det generelle overblik over erhvervskonti i Danmark, som du kan finde, hvis du følger linket i starten af denne artikel.