Husk at strække benene engang imellem når du sidder ved computeren


Vi kender det vel alle sammen. Vi har siddet hele dagen ved computeren og kan mærke dagen efter, at vi føler os lidt radbrækket. En måde hvor man kan undgå, at man føler sig helt radbrækket på er, at rejse sig engang imellem og strække benene.

Der er de seneste år blever researchet og tilskaffet sig en del viden på området – og resultatet er ret klart; Det er ikke sundt, at sidde ned i længere tid uden.

Det anbefales, at man hver time lige rejser sig op i 2-5 minutter for, at strække benene. Gå lidt rundt, find en snack, lav nogle knæbøjninger og stræk ud. Måske skal du lige rulle nakken et par dage til hver side også. Hvis du har muligheden, så træt gerne lidt luft.

Hvis du eksempelvis lider af nakkesmerter eller lændesmerter, så er der nogle ting du kan følge op på. Hvis du rejser dig hver time og får strukket ud, men stadig føler dig ødelagt dag efter dag, så kan det være, at der er noge andet galt.

Din stol

Er din stol korrekt indstillet og er den ergonomisk korrekt? Der findes et hav af videoer på YouTube der kan guide dig igennem processen med, at indstille sin stol korrekt. Hvis ikke stolen er indstillet korrekt og du sidder og læner dig op ad bordet hele dagen lang, så betyder dét, at strække benene ud altså ikke ret meget. Så denne del skal der også styr på.

Dit bord

Er dit bord indstillet korrekt ift. hvordan du sidder? Normalt så vil stolen være indstillet forkert således, at du sidder meget længere nede mod jorden end du burde. Det betyder så, at når du har indstillet din stol korrekt, så vil bordet pludselig ikke passe dig mere. Så denne skal indstilles efterfølgende. Når stol og bord er indstillet korrekt, vil du få det meget bedre.

Din skærm og dit tastatur

Når du har indstillet din stol og dit bord korrekt, så er det computerskærmen og tastatur der er næste projekt. Igen anbefales det, at kigge på YouTube, da det giver et visuelt billede af hvordan det skal stå. Eksempelvis skal den øverste kant af skærmen gerne flugte med dit sun når du kigger lige ud. Du skal altså kigge en smule nedad når du kigger på din skærm.

Skærmen skal gerne stå ca. en armslængde væk.

Når du har styr på alle indstillingerne og du kombinerer disse med, at bevæge dig en smule hver time, så vil du formentlig hurtig opleve, at du får en bedre arbejdsdag.