Lynhurtigt internet til din arbejdsplads


Det sidste man har brug for på en arbejdsdag, er at vente på dårligt, langsomt internet. Det kan både være frustrerende for dine ansatte, men det kan samtidig også skabe et rigtigt dårligt image udadtil over for kunderne. For hvor effektive virker I lige i dit firma, hvis halvdelen af samtalerne bruges på ”Lige et øjeblik, den skal lige loade først” eller ”Nettet røg lige, så der går lige et par sekunder”?

Derfor er det vigtigt, allerede inden problemerne opstår, at kigge på internetløsninger. Og her er fremtiden efterhånden fibernet. Prismæssigt ligger fibernet stadig noget over de almindelige kobberkabler der bruges til internet, men til gengæld får du så fuld valuta for pengene. Særligt hvis I er mange ansatte, eller I er mange der skal være på nettet samtidig, så er det en god idé med et godt, stabilt internet.

Få hjælp til installationen

Det kan altid betale sig at få tingene gjort ordentligt første gang. Så bare fordi din onkel Steen engang selv har bygget en computer, betyder det ikke, at det er en god idé at han lige forsøgsvis sætter jeres nye internet op.

Der findes derimod teknikere, som har helt styr på alt med fiberbokse, ODF og lyslederkabler, så lad du hellere dem klare arbejdet og nyd, at du snart kan leve helt begrænsningsfrit når det gælder internetadgang. Får du en rigtig professionel ud, kan du samtidig også lure lidt af fiber-jargonen. På den måde kan du virke cool og helt fiber-moderne over for dine kollegaer og dine kunder.

Hvad er fibernet helt præcist

Tænker du også primært på kostfibre, når du hører ordet ”fibernet”, så er du ikke den eneste. Mange forbinder nemlig fibre med noget der er sundt for os og vores maver, og som vi skal sørge for at få rigeligt af.

Når det gælder internet, refererer ordet ”fiber” derimod til det, der kaldes optisk fiber, som også er kendt som lyslederkabler. Disse kabler er egentlig bare en masse bittesmå spejle inden i en tynd ledning af plastik eller metal. Spejlene sørger for at sende signalet lynhurtigt gennem kablerne, så du får hurtigt og stabilt internet. Den tidligere løsning, som bestod af kobberkabler, er ikke nær så hurtig. Det er ikke alle steder, hvor fibernettet er tilgængeligt endnu. Derfor er det en god idé, hvis du skal lede efter et nyt kontor, at du lige tjekker dette inden.