Virksomheder i Region Syddanmark


I denne artikel finder du beskrivelser af nogle af de største virksomheder i Region Syddanmark. Det dækker over et større område, og inden for dette område findes mange veletablerede virksomheder. Chancen for, at du har hørt om flere af dem før, er faktisk ret stor, og måske du har nogle af deres produkter i dit hjem.

Området omkring Sønderborg huser mange kendte virksomheder, og på Lokaleaviser.dk kan du læse mere om kommunen og historien omkring området. Lad os komme i gang med beskrivelserne af diverse store virksomheder fra området.

 

LEGO – kendt i hele verden

 

LEGO er en af Danmarks mest veletablerede virksomheder. Brandet er kendt over hele verden, og det er hele tiden i udvikling. Det har gennem tiden skabt sjov og leg henvendt til både børn og voksne. Det formår på en helt unik måde at samle mennesker omkring hygge og eventyr.

 

Det er altså en af de mest udbredte virksomheder, vi kan være stolte af at repræsentere herhjemme. De har som virksomhed, og Danmark som land, opnået enorm anerkendelse for de bedrifter, der er blevet opnået, ved opfindelsen af LEGO.

 

Ørsted giver energi

 

Ørsted er ligeledes et eksempel på en virksomhed, der har opnået anerkendelse i udlandet. De er faktisk det største energiselskab i Danmark. De sælger energi på kryds og tværs af landegrænser. Ude i verden har de særligt gjort Danmark bemærkede for den effektive brug af vindenergi, som udvindes fra vindmøller. Dette har mange andre lande taget til sig, og er på den måde også begyndt at anvende vindmøller effektivt.

 

Orifarm – brugbare lægemidler

 

Orifarm er den største importvirksomhed i Danmark af lægemidler. Du tænker måske ikke over det, men på utroligt mange forskellige lægemidler, du fx køber i håndkøb eller via recept på apoteket, er Oriform årsag til, at du kan få fat på. Medicinalindustrien er en kæmpe forretning, og her har Orifarm formået at gøre det helt rigtige, og skabe en økonomisk gunstig situation i landet.

 

Dagrofa – levering til diverse dagligvarebutikker

 

Dagrofa er en virksomhed, der leverer dagligvareprodukter til mange forskellige dagligvarebutikker- og kæder rundt omkring i landet. De sørger for at forsyne butikkerne med friske råvarer, så du har mulighed for at tage ned forbi og købe ind til aftensmad – og vælge mellem en frisk mængde og et stort udvalg af forskellige produkter. De kører på tværs af landet, og er altså hele tiden i gang, så du dagligt kan få det, du ønsker, i din lokale dagligvarebutik.

 

Det var fire af de største virksomheder i området omkring Sønderborg. Men det er naturligvis bare et lille udsnit af alle de spændende virksomheder, der er i området. Så hvis du vil vide mere om, hvad der ellers ligger der, er det bare at google.