Teknologi og business


Man kan lave en god forretning på mange måder

Pyha, det er varmt i de her dage. Jeg har fornylig barberet mine ben med min safety razor og med gammeldags barberblade. Det giver god mening at finde gode og grønne og miljøvenlige produkter inde på en grøn digital markedsplads.

Den grønne omstilling

Nu om dage er det nemlig en god forretning for både sælger og køber, hvis produkter er et supplement til den grønne omstilling, og det er det hvis det er genanvendeligt. Så er det et lille stykke ad vejen omend det ikke er fuldt ud bæredygtigt, da intet andet end naturen selv er bæredygtigt. Det fabrikerede og menneskeskabte er stort set aldrig bæredygtig. Vi er desværre en race, der slider temmelig meget på planeten. Det gælder både indefor industri, business og teknologi.

På vej til et business møde med flotte ben

Nå, men jeg var på vej til et vigtigt business møde på mit arbejde, hvor jeg skulle forhandle mig frem til en god aftale sammen med nogle teknologer udefra, der skulle levere noget teknologi til vores afdeling, som er ret stor. Derfor skulle jeg se helt upåklagelig ud. i det hele taget er der ofte en dress code i business branchen, men når det gælder IT folk, så vil jeg sige at de ikke ligefrem selv går så højt op i dress code – de har næsten altid bare noget helt casual på som fx en slidt t-shirt og nogle slidte joggingbukser. Det er fordi de er så højtkvalificerede at de ikke behøver at vise deres værdi. Det behøver jeg derimod …

IT branchen

IT branchen er en sær og sjov branche. Absolut nødvendig. Vi har brug for den teknologi som vindes ind i disse år, akkurat ligesom vi havde brug for de industrielle landvindinger for 150 år siden og fremefter. Nu står vi ikke længere midt i den industrielle revolution, men midt i den digitale revolution. AI, som betyder “Artificial Intelligence” eller “kunstig intelligens” på dansk. Man behøver ikke at frygte AI, for robotterne kommer ikke og tager os. Robotterne kommer for at hjælpe os.

Fremtiden

Hvad fremtiden byder er svært at spå om, men man kan jo altid gisne. Der er forskellige ting man kan pejle efter. Fx kan man følge den teknologiske udvikling. En ting som ESG, Enviromental Social Governance er også værd at bide mærke i. Man bliver nødt til at holde øje med klimaforandringerne og de tiltag der foranstaltes for at forhindre udslip af CO2 og en reduktion af ozonlaget. Mange virksomheder begynder at få en grøn profil. Det er også nødvendigt nu. Virksomheder er optagede af at vise at de tager klimaproblemerne alvorligt og signalerer at de reducerer deres CO2 udslip og tænker over at finde mere bæredygtige ordninger, og det er godt.